Gerealiseerde projecten 2019

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden. 

2019-10 EHH iPad.JPG

Aangename wachttijd op Eerste Hart Hulp met nieuwe iPads

Afdeling Eerste Harthulp (EHH) ontvangt 2 iPads van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. De wachttijd op de afdeling EHH wordt hierdoor meer aangenaam.

2019-10 foto opname POS 1 RSD.jpg

Knuffelbeertjes voor Opname en POS poli

De medewerkers van het Opnameplein en de POS poli op beide locaties zijn verrast met een mand met knuffelbeertjes. De beertjes zijn geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. 

2019-09 SEH foto 2.jpg

Oplaadstation voor mobiele telefoons bij SEH

Dankzij de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis is het vanaf nu mogelijk om de telefoon veilig op te laden op de Spoedeisende Hulp van locatie Bergen op Zoom en Roosendaal.

Foto overhandiging.jpg

Revalideren doen we samen met een iPad

Gerina Hitzert, logopediste van afdeling Revalidatie/acute Neurologie locatie Bergen op Zoom ontvangt van de Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis 3 iPads voor het project revalideren met de iPad.

2019-03-pijncentrum-foto-1.jpg

Anatomiemodellen en andere accessoires voor het nieuwe Pijncentrum

Het nieuwe Pijncentrum in Roosendaal waar voortaan alle zorg rondom Pijngeneeskunde is geconcentreerd beschikt nu o.a. over zeven spreekkamers en twee behandelkamers.
Om de spreekkamers en behandelkamers volledig in te richten werden door de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis van nieuwe materialen overhandigd zoals: anatomiemodellen, wervelkolomposters en een geraamte.

2019 OC geluidsinstallatie foto 2.jpg

Muziekvoorziening op de dagbehandeling van het Oncologie Centrum

De behandeling die patiënten op de dagbehandeling van het Oncologie Centrum krijgen, neemt vaak uren in beslag. Uit gesprekken die enige tijd geleden met deze patiënten zijn gevoerd, werd duidelijk dat er grote behoefte is aan achtergrondmuziek. Het zorgt voor ontspanning en afleiding tijdens de behandeling.

2019-12 basisschool Merijntje irfanview 2.jpg

Speelmateriaal voor afdeling Kind & Jeugd van Basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer

Groep 8 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer heeft een bezoek gebracht aan het Bravis ziekenhuis. Zij hebben samen met hun begeleiders speelmateriaal overhandigd aan afdeling Kind & Jeugd. De afdeling is hier erg blij mee.

2019-12 CUB MKC foto 3.png.JPG

CUB (comfortabel upright birth) voor het Moeder & Kindcentrum

Het Moeder & Kindcentrum heeft van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis CUB’s gekregen. De innovatieve CUB ondersteunt op optimale wijze bij een natuurlijke verticale bevalling en verkleint daardoor de kans op complicaties en medisch ingrijpen.

2019-10 VR bril op operatiekamers.jpg

Bravis zet VR brillen in op operatiekamers

70% van de kinderen is bang voor de OK. Dankzij drie nieuwe Virtual Reality (VR) brillen kunnen medewerkers van het Bravis ziekenhuis die angst wegnemen met een leuke video. Dit geeft veel voordelen; zo herstellen kinderen zonder angst sneller en ervaren ouders minder stress. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een schenking van golfvereniging de Stok aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

1Leestafel Poli kindergeneeskunde 2019 (22 van 20).jpg

Wachten aangenamer met digitale leestafel

In de wachtruimte van de Polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op zoom staat sinds kort een digitale leestafel. Tijdens het wachten kunnen kinderen samen met hun ouders op de beeldschermen een filmpje kijken of een spelletje spelen. Ook kunnen ze hierop meer informatie over bepaalde onderzoeken of diagnoses vinden.

2019-08 3d printer foto 4.jpg

Patiënten voorlichten met 3D printer

Bravis is een van de eerste ziekenhuizen dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met enkele orthopedisch chirurgen de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

2019-05 hometrainer cardiologie.jpg

Hometrainer voor de patiënten van afdeling Cardiologie

Jos van de Lande (teamleider afdeling Cardiologie) en Danique Blok (fysiotherapeute) hebben de hometrainer (Lode Ergometer Corival) in ontvangst genomen van Piet van den Kieboom, voorzitter stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Jos geeft aan dat de fysiotherapeuten van de afdeling Cardiologie de Vrienden hartelijk danken voor het honoreren van een hometrainer voor hun patiënten. Zij zijn er erg blij mee.

2019 MKC Bedjes golfdag mkc 2019 (1 van 2).jpg

Enthousiaste reacties op co-sleeper

Bedje maakt contact tussen moeder en kind gemakkelijker.

Het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis is sinds korte tijd de trotste eigenaar van een aantal co-sleepers. Deze kleine bedjes voor baby’s, die naadloos aan het bed van de pas bevallen moeders aansluiten, zijn een ideale oplossing voor vrouwen die niet kunnen tillen, maar wel graag hun kindje vast willen pakken.

2019 wandspelpanelen gipskamer RSD foto 2.jpg

Wachtkamer gipskamer opgefleurd met wandspelpanelen

2 wandspelpanelen hangen in de wachtkamer van de gipskamer, locatie Roosendaal. De wachtkamer is hiermee kindvriendelijk gemaakt en opgefleurd!

2019 stuiterbalapparaat-bloedprikken-2.jpg

Stuiterbal uitkiezen na het bloedprikken

Afdeling prikkamer bloedafname is sinds kort voorzien van een stuiterballenapparaat op beide locaties. Kinderen zien het apparaat al staan bij de balie en zijn erg blij dat ze na het bloedprikken een stuiterbal mogen draaien. De stuiterballenautomaten zijn geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

2019 verpleegafdeling 3A foto 2.jpg

Verrijdbare zorgfauteuil voor verpleegafdelingen 2A en 3C

De verpleegafdelingen voor Interne Geneeskunde, Nefrologie en MDL (maag-, darm-, leverpatiënten) 2A en 3C zijn sinds kort in het bezit van een verrijdbare zorgfauteuil. Hiermee kan de patiënt zich beter mobiliseren.

2019-09 vrienden i pads IC 2.jpg

Communiceren met de iPad

De afdeling Intensive Care (IC). ontving uit handen van Stichting Vrienden van Bravis zes iPads. Op de iPad’s is een app gedownload waarmee IC patiënten die aan de beademing liggen, kunnen communiceren. Dit is een waardevolle aanvulling voor de patiënt die op de IC ligt.

Silverfit dialyse rsd vrienden van Bravis 2019 (11 van 10).jpg

Fietsprogramma voor hemodialysepatiënten

De afdeling Dialyse is sinds kort in het bezit van een beeldscherm van Silverfit Mile, een fietsprogramma voor hemodialysepatiënten. De Silverfit Mile werd door Stichting Vrienden van Bravis geschonken aan de afdeling. Patiënten kunnen nu interactieve fietstochten maken: diverse routes in binnen- en buitenland fietsen, door de stad, vrije natuur.

2019-03 SEH IPad foto groot.JPG

Blij met nieuwe iPads op de kinderkamer van afdeling SEH

De Vrienden van Bravis hebben 2 iPads met lockers overhandigd aan afdeling SEH van het Bravis ziekenhuis. Deze iPads worden gebruikt voor kinderen die afdeling SEH bezoeken.

KAR met hoodies.jpg

KinderAdviesRaad lanceert ideeënbus en ontvangen vesten

De KinderAdviesRaad (KAR) helpt mee  aan het bouwen aan optimaal kindgerichte zorg in het ziekenhuis. Het is een officieel adviesorgaan voor het ziekenhuis.

2019 wagenpark kinderafdeling foto 5.jpg

Nieuw wagenpark voor afdeling Kind en Jeugd

We gaan het wagenpark van afdeling Kind en Jeugd een nieuwe boost geven!

Dit waren de woorden van Leonie Kuilman.
Leonie is werkzaam bij Oogzorgcentrum Van der Ham optiek in Bergen op Zoom en zij kwam samen met haar collega’s Louis en Monika ons ziekenhuis binnen met een compleet nieuw wagenpark voor afdeling Kind en Jeugd!
 

Gerealiseerde projecten

Bekijk hier de projecten uit 2023

Bekijk hier de projecten uit 2022

Bekijk hier de projecten uit 2021

Bekijk hier de projecten uit 2020

Bekijk hier de projecten uit 2019

Bekijk hier de projecten uit 2018

Bekijk hier de projecten uit 2016 - 2017