Gerealiseerde projecten 2022

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden.

ROOS 3.jpg

Vrienden van Bravis bieden kinderen afleiding met interactief speelmateriaal

Sinds kort kunnen kinderen in de wachtkamer van het centrum voor verloskunde ROOS gebruik maken van interactief speelmateriaal. “We wilden graag een fijne sfeer voor kinderen in de wachtkamer creëren” vertelt Marlies Bartels van ROOS. “Want hoe fijn is het als je je als kind welkom voelt terwijl je op je ouder(s) moet wachten”. De Stichting Vrienden van Bravis hielp centrum voor verloskunde ROOS om hun doel te bereiken.

MuzIC-2.jpg

MuzIC brengt rustgevende muziekklanken op de IC

Piepjes en pratende mensen zijn de geluiden die je normaal gesproken hoort op de intensive care. Donderdagmiddag klonken op de IC van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom ook akoestische gitaar- en vioolklanken. Voortaan brengen de muzikanten van stichting MuzIC elke twee weken een bezoek aan Bravis om de IC-patiënten muzikaal te ondersteunen.

Team Dialyse runners rug.jpg

Team Dialyse

Het Dialysecentrum is een van de afdelingen die onlangs om steun van de Vrienden van Bravis heeft gevraagd.

Gaaz.jpg

Afdeling geriatrie ontvangt vijf radio cd-spelers van de Vrienden van Bravis

De patiënten van de GAAZ (afdeling geriatrie) luisteren weer naar hun favoriete muziek dankzij de donatie van vijf radio cd-spelers door de Vrienden van Bravis.

Buideltoppen 1.png

De Vrienden van Bravis schenken handige buideltoppen aan het MKC

Het Moeder & Kindcentrum heeft van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis handige buideltoppen ontvangen. Met deze buideltoppen wil het Moeder & Kindcentrum het buidelen van de baby stimuleren. Ouders krijgen de buideltop mee naar huis, zodat ze thuis het buidelen voort kunnen zetten.

Gerealiseerde projecten

Bekijk hier de projecten uit 2021

Bekijk hier de projecten uit 2020

Bekijk hier de projecten uit 2019

Bekijk hier de projecten uit 2018

Bekijk hier de projecten uit 2016 - 2017