Gerealiseerde projecten 2022

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden.

Team Dialyse runners rug.jpg

Team Dialyse

Het Dialysecentrum is een van de afdelingen die onlangs om steun van de Vrienden van Bravis heeft gevraagd.

Golfdag 2022-16.jpg

Mooie opbrengst Bravis golftoernooi 2022

Dinsdag 27 september vond een geslaagde Bravis golfdag plaats met een prachtige opbrengst voor MuzIC. De deelnemers streken dit keer neer bij De Goese Golf in Goes. Ondanks de slechte voorspellingen, viel het weer erg mee, zodat iedereen een leuke en sportieve dag beleefde.

Onthulling gedenkkunstwerk-2.jpg

Gedenkkunstwerk 'Wat blijft'

De onthulling van het gedenkkunstwerk ‘Wat blijft’ van Karin Colen vond plaats op donderdag 10 november 2022 in het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom.

Zorgenvriendje oncologie.jpg

Het oncologiecentrum ontvangt een grote mand met zorgvriendjes

Uit handen van Jette Bijleveld en Nicolle Verbaten namens de Vrienden van het Bravis Ziekenhuis heeft Petrina Elenbaas een grote mand
zorgvriendjes gekregen.

ROOS 3.jpg

Vrienden van Bravis bieden kinderen afleiding met interactief speelmateriaal

Sinds kort kunnen kinderen in de wachtkamer van het centrum voor verloskunde ROOS gebruik maken van interactief speelmateriaal. “We wilden graag een fijne sfeer voor kinderen in de wachtkamer creëren” vertelt Marlies Bartels van ROOS. “Want hoe fijn is het als je je als kind welkom voelt terwijl je op je ouder(s) moet wachten”. De Stichting Vrienden van Bravis hielp centrum voor verloskunde ROOS om hun doel te bereiken.

Buideltoppen 1.png

De Vrienden van Bravis schenken handige buideltoppen aan het MKC

Het Moeder & Kindcentrum heeft van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis handige buideltoppen ontvangen. Met deze buideltoppen wil het Moeder & Kindcentrum het buidelen van de baby stimuleren. Ouders krijgen de buideltop mee naar huis, zodat ze thuis het buidelen voort kunnen zetten.

wereldprematurendag stadhuis roosendaal.jpg

Gebouwen in Roosendaal en Bergen op Zoom kleuren paars op 17 november

Bravis vraagt aandacht voor WereldPrematurenDag 

MuzIC-2.jpg

MuzIC brengt rustgevende muziekklanken op de IC

Piepjes en pratende mensen zijn de geluiden die je normaal gesproken hoort op de intensive care. Donderdagmiddag klonken op de IC van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom ook akoestische gitaar- en vioolklanken. Voortaan brengen de muzikanten van stichting MuzIC elke twee weken een bezoek aan Bravis om de IC-patiënten muzikaal te ondersteunen.

Gaaz.jpg

Afdeling geriatrie ontvangt vijf radio cd-spelers van de Vrienden van Bravis

De patiënten van de GAAZ (afdeling geriatrie) luisteren weer naar hun favoriete muziek dankzij de donatie van vijf radio cd-spelers door de Vrienden van Bravis.

Gerealiseerde projecten

Bekijk hier de projecten uit 2023

Bekijk hier de projecten uit 2022

Bekijk hier de projecten uit 2021

Bekijk hier de projecten uit 2020

Bekijk hier de projecten uit 2019

Bekijk hier de projecten uit 2018

Bekijk hier de projecten uit 2016 - 2017