Wachten aangenamer met digitale leestafel

In de wachtruimte van de polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op zoom staat sinds kort een digitale leestafel. Tijdens het wachten kunnen kinderen samen met hun ouders op de beeldschermen een filmpje kijken of een spelletje spelen. Ook kunnen ze hierop meer informatie over bepaalde onderzoeken of diagnoses vinden.

1Leestafel Poli kindergeneeskunde 2019 (22 van 20).jpg

Wendy Stander, secretaresse polikliniek Kindergeneeskunde is blij met de komst van de digitale leestafel: “De digitale leestafel heeft echt een toevoegde waarde voor onze polikliniek. Onze patiënten worden steeds digitaler. Met de beeldschermen kunnen we de wachttijd voor hen aangenamer maken. “

Niet alleen vermaak
De digitale leestafel zal ook ingezet worden als hulpmiddel om kinderen en hun ouders van meer informatie over een bepaald onderzoek of diagnose te voorzien. Zo willen verschillende artsen kinderen een vragenlijst in laten vullen of informatie op laten zoeken na een afspraak.

Mooi gebaar
De digitale leestafel is geschonken door Nestaan Holland BV uit Tholen. Het bedrijf vierde afgelopen jaar zijn 50 jarige jubileum. In plaats van cadeaus vroegen zij genodigden een donatie te doen bestemd voor stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Dankzij dit mooie gebaar is de wens van een digitale leestafel voor de polikliniek Kindergeneeskunde uitgekomen. Samen met BravE, het innovatieteam van het ziekenhuis is het idee uitgewerkt.

Op de foto

Van links naar rechts: Marina Visker, teamleider Kind & Jeugd; Wendy Stander, secretaresse polikliniek kindergeneeskunde; Kay Hennekens, general manager (Nestaan Holland) en Anje van Went, executive manager (Nestaan Holland)

Snel naar