Over de Vriendenstichting

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. De stichting wordt door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vindt u op anbi.nl. Onderstaand vindt u een overzicht van de Jaarrekeningen en kunt u in de Jaarverslagen lezen wat de Stichting de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.

Tevens vindt u hier de uitgangspunten van het beleidsplan van de Vriendenstichting.

Nieuwsberichten

 • stichting vrienden van bravis check basisschool-2.jpg

  Basisschoolleerlingen haalden geld op voor een nieuwe spelletjeswand voor de polikliniek kindergeneeskunde

  Leerlingen van basisschool De Linde uit Nispen hebben in maart met de verkoop van paaseitjes een indrukwekkend bedrag van €2032 opgehaald voor de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis. Met dit geld heeft de stichting een digitale spelletjeswand gekocht voor de polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op Zoom. Op deze spelletjeswand staan 14 educatieve spelletjes. Hierdoor kunnen kinderen even vergeten dat ze een afspraak in het ziekenhuis hebben en vliegt de (wacht)tijd voorbij. Woensdag 3 juli kwamen vier leerlingen van basisschool De Linde langs om de spelletjeswand feestelijk te openen.

 • Olav Posthumus.jpg

  Koninklijke onderscheiding voor Olav Posthumus

  Olav Posthumus (52) werd vrijdag 26 april jongstleden in het zonnetje gezet en ontving uit handen van burgemeester Han van Midden een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Roosendaalse maatschappij.

 • KNO.png

  Afleiding voor kinderen in de wachtkamer KNO Bergen op Zoom

  In de wachtkamer van de polikliniek Keel-, Neus en Oorheelkunde (KNO) in Bergen op Zoom kunnen kinderen voortaan spelen met 14 verschillende digitale educatieve spellen. Eeltje de Boer-Franken, medisch secretaresse op de poli KNO, diende hiervoor een aanvraag in bij de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.