Over de Vriendenstichting

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. De stichting wordt door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vindt u op anbi.nl. Onderstaand vindt u een overzicht van de Jaarrekeningen en kunt u in de Jaarverslagen lezen wat de Stichting de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.

Tevens vindt u hier de uitgangspunten van het beleidsplan van de Vriendenstichting.

Nieuwsberichten

 • Kopie van Vrienden van Bravis waakmand.png

  Knuffelbeertjes voor de waakmand mobiele hospice

  Patiënten die komen te overlijden doen dat vaak het liefst thuis of in een huiselijke setting van een hospice. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ook in het ziekenhuis komen patiënten te overlijden. Door middel van de verplaatsbare hospice care-unit, ook wel mobiele hospice genoemd, biedt Bravis deze patiënten de mogelijkheid om hun laatste dagen zo prettig mogelijk in een ziekenhuiskamer door te brengen die een stuk huiselijker aanvoelt voor de patiënt en naasten.

 • Vrienden van Bravis reisboek.jpg

  Opbrengst bijzonder reisboek voor aanvullende zorg oncologiepatiënten

  Op het moment dat oud-wethouder Kees Verstraten uit Roosendaal door ziekte zijn functie moest neerleggen, pakte hij de pen op. In vijf maanden tijd schreef hij het bijzondere reisboek ‘Une belle histoire’. De duizend exemplaren die van de pers rolden zijn bijna allemaal verkocht. Een mooie opbrengst van 10.750 euro ten behoeve van het Bravis Oncologie Centrum.

 • Zorgenvriendje oncologie.jpg

  Het oncologiecentrum ontvangt een grote mand met zorgvriendjes

  Uit handen van Jette Bijleveld en Nicolle Verbaten namens de Vrienden van het Bravis Ziekenhuis heeft Petrina Elenbaas een grote mand
  zorgvriendjes gekregen.