Gerealiseerde projecten 2024

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden.

stichting vrienden van bravis check basisschool-2.jpg

Basisschoolleerlingen haalden geld op voor een nieuwe spelletjeswand voor de polikliniek kindergeneeskunde

Leerlingen van basisschool De Linde uit Nispen hebben in maart met de verkoop van paaseitjes een indrukwekkend bedrag van €2032 opgehaald voor de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis. Met dit geld heeft de stichting een digitale spelletjeswand gekocht voor de polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op Zoom. Op deze spelletjeswand staan 14 educatieve spelletjes. Hierdoor kunnen kinderen even vergeten dat ze een afspraak in het ziekenhuis hebben en vliegt de (wacht)tijd voorbij. Woensdag 3 juli kwamen vier leerlingen van basisschool De Linde langs om de spelletjeswand feestelijk te openen.

Kindergeneeskunde.png

Nieuwe spelletjeswand in wachtkamer Kindergeneeskunde

Teamleider Annaloussa Poorters en secretaresse Liesbeth Schreuders van de polikliniek Kindergeneeskunde kwamen op het idee voor de interactieve spelletjeswand en vroegen zorgmanager Jack van Steen om een aanvraag bij de Vrienden-stichting in te dienen.

KNO.png

Afleiding voor kinderen in de wachtkamer KNO Bergen op Zoom

In de wachtkamer van de polikliniek Keel-, Neus en Oorheelkunde (KNO) in Bergen op Zoom kunnen kinderen voortaan spelen met 14 verschillende digitale educatieve spellen. Eeltje de Boer-Franken, medisch secretaresse op de poli KNO, diende hiervoor een aanvraag in bij de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Knuffelberen - ICCCU.png

Knuffelberen zorgen voor verbinding tussen patiënten op de IC van Bravis en hun (klein)kinderen

Sinds donderdag 21 maart ontvangen patiënten op de Intensive Care (IC) en hartbewaking (CCU) met (klein)kinderen twee knuffelberen. Eén om zelf bij te houden en één om mee te geven aan het thuisfront. “Ondanks dat een kind niet aanwezig is, is de knuffelbeer dat wel. Zo kan een kind in contact blijven met hun dierbare en andersom”, aldus IC/CCU-verpleegkundige Suzan Havermans. De knuffelberen zijn geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

Gerealiseerde projecten

Bekijk hier de projecten uit 2023

Bekijk hier de projecten uit 2022

Bekijk hier de projecten uit 2021

Bekijk hier de projecten uit 2020

Bekijk hier de projecten uit 2019

Bekijk hier de projecten uit 2018

Bekijk hier de projecten uit 2016 - 2017