Nieuws

Nieuwsberichten

 • iPads revalidatie vlog.PNG

  Afdeling Revalidatie blij met iPads

  De iPads zijn geschonken door stichting Vrienden van Bravis. In deze vlog vertellen medewerkers van de afdeling Reavlidatie hoe zij de iPads inzetten en wat de ervaringen zijn.

 • foto ipad OK (2).jpg

  Tablet voor de OK

  De afdeling OK (operatiekamers) heeft via Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis een aantal Virtual Reality (VR)-brillen gekregen om het wachten voor patiënten aangenaam te maken. In de praktijk blijkt dat deze VR-brillen soms voor hele kleine kinderen eng zijn om op te zetten, zeker als ze al wat angstig zijn en huilen. Om ook deze kinderen een goede afleiding te geven, werd door Jette Bijleveld, bestuurslid van de Vrienden aan Rick Davis, recoveryverpleegkundige een ipad gegeven.

 • foto-tablet-revalidatie.jpg

  Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis ondersteunt mooie initiatieven

  Ook tijdens het Coronavirus heeft de Vriendenstichting enkele voorzieningen ten gunste van patiënten kunnen realiseren. De afgelopen weken zijn er op afdelingen in het ziekenhuis mooie initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de zorg voor patiënten met Corona. De Vriendenstichting is blij dat ze met een bijdrage hieraan heeft kunnen meewerken en zo de zorg en patiënten kan ondersteunen.

 • Foto drie nieuwe leden.jpg

  Nieuwe samenstelling Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis

  Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft als doel om een verblijf van patiënten in het Bravis ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Zij zorgt ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Eind 2019 en begin 2020 hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting. We brengen je hier graag van op de hoogte.

 • foto binnentuin.jpg

  Herinrichting van de binnentuin van de Psychiatrische afdeling

  De binnentuin van de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis is opnieuw ingericht. De tuin straalt weer rust en ruimte uit. Deze herinrichting is mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting van het Bravis ziekenhuis.Het bestuur van de Vrienden werd gastvrij onthaald om de binnentuin van de PAAZ te bekijken. PAAZ is een afkorting van Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Mark Spook, zorgmanager van deze afdeling vertelt dat er vanuit het team vele ideeën waren voor de herinrichting van de binnentuin. Een werkgroep waarin ook de muziektherapeut van de PAAZ zitting had, heeft deze ideeën verder uitgewerkt.  

 • 20200204_151056.jpg

  Een bedfiets voor de Intensive Care

  De Intensive Care (IC) is sinds deze week in het bezit van een bedfiets. Met deze fiets kunnen patiënten in bed hun spieren en gewrichten oefenen en hun conditie verbeteren. De bedfiets is geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Angelica Hillebrand - de Haan, IC-verpleegkundige en fysiotherapeut Annabelle de Backer hebben de bedfiets in ontvangst genomen.

 • Nieuwjaarsreceptie 2.jpg

  Forse schenking

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari jl werd het bestuur van de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis compleet verrast door een forse donatie. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Hans Ensing  sprak in zijn nieuwjaarspeech zijn grote waardering uit voor de inzet van het bestuur van De Vrienden in de afgelopen jaren.

 • 2019-12 basisschool Merijntje irfanview 2.jpg

  Speelmateriaal voor afdeling Kind & Jeugd van Basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer

  Groep 8 van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer heeft een bezoek gebracht aan het Bravis ziekenhuis. Zij hebben samen met hun begeleiders speelmateriaal overhandigd aan afdeling Kind & Jeugd. De afdeling is hier erg blij mee.

 • 2019-12 CUB MKC foto 3.png.JPG

  CUB (comfortabel upright birth) voor het Moeder & Kindcentrum

  Het Moeder & Kindcentrum heeft van de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis CUB’s gekregen. De innovatieve CUB ondersteunt op optimale wijze bij een natuurlijke verticale bevalling en verkleint daardoor de kans op complicaties en medisch ingrijpen.

 • 2019 stuiterbalapparaat-bloedprikken-2.jpg

  Stuiterbal uitkiezen na het bloedprikken

  Afdeling prikkamer bloedafname is sinds kort voorzien van een stuiterballenautomaat op beide locaties. Kinderen zien het apparaat al staan bij de balie en zijn erg blij dat ze na het bloedprikken een stuiterbal mogen draaien. De stuiterballenautomaten zijn geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • FRIZZ-ID-jpg.jpg

  Sponsor voor naambordjes

  Heeft u de mooie naambordjes gezien op de afdelingen? Deze de naambordjes worden gesponsord door FRIZZ ID. De Vriendenstichting is FRIZZ ID dankbaar voor de sponsoring!

 • 2019 iPads voor Eerste Hart Hulp - Bravis.jpg

  Aangename wachttijd op Eerste Hart Hulp met nieuwe iPads

  Afdeling Eerste Harthulp (EHH) ontvangt 2 iPads van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. De wachttijd op de afdeling EHH wordt hierdoor meer aangenaam.

 • 2019-10 VR bril op operatiekamers.jpg

  Bravis zet VR brillen in op operatiekamers

  70% van de kinderen is bang voor de OK. Dankzij drie nieuwe Virtual Reality (VR) brillen kunnen medewerkers van het Bravis ziekenhuis die angst wegnemen met een leuke video. Dit geeft veel voordelen; zo herstellen kinderen zonder angst sneller en ervaren ouders minder stress. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een schenking van golfvereniging de Stok aan Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • 2019 verpleegafdeling 3A foto 1.jpg

  Verrijdbare zorgfauteuil voor verpleegafdelingen 2A en 3C

  De verpleegafdelingen voor Interne Geneeskunde, Nefrologie en MDL (maag-, darm-, leverpatiënten) 2A en 3C zijn sinds kort in het bezit van een verrijdbare zorgfauteuil. Hiermee kan de patiënt zich beter mobiliseren.

 • 2019-10 foto opname POS 1 RSD.jpg

  Knuffelbeertjes voor Opname en POS poli

  De medewerkers van het Opnameplein en de POS poli op beide locaties zijn verrast met een mand met knuffelbeertjes. De beertjes zijn geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. 

 • 1Leestafel Poli kindergeneeskunde 2019 (22 van 20).jpg

  Wachten aangenamer met digitale leestafel

  In de wachtruimte van de polikliniek Kindergeneeskunde in Bergen op zoom staat sinds kort een digitale leestafel. Tijdens het wachten kunnen kinderen samen met hun ouders op de beeldschermen een filmpje kijken of een spelletje spelen. Ook kunnen ze hierop meer informatie over bepaalde onderzoeken of diagnoses vinden.

 • 2019 zuidwesthoek zwemvereniging.png

  Vriendenstichting blij met donatie zwemvierdaagse van Zwem- en Polovereniging "de Zuidwesthoek"

  De stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis hebben onlangs een donatie ontvangen van Zwem- en Polovereniging "de Zuidwesthoek". De opbrengst is voortgekomen uit de zwemvierdaagse eind vorig jaar.

 • 2019-09 vrienden i pads IC 2.jpg

  Communiceren met de iPad

  De afdeling Intensive Care (IC). ontving uit handen van Stichting Vrienden van Bravis zes iPads. Op de iPad’s is een app gedownload waarmee IC patiënten die aan de beademing liggen, kunnen communiceren. Dit is een waardevolle aanvulling voor de patiënt die op de IC ligt.

 • 2019-09 SEH foto 2.jpg

  Oplaadstation voor mobiele telefoons bij SEH

  Dankzij de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis is het vanaf nu mogelijk om de telefoon veilig op te laden op de Spoedeisende Hulp van locatie Bergen op Zoom en Roosendaal.

 • 2019-08 3d printer foto 4.jpg

  Patiënten voorlichten met 3D printer

  Bravis is een van de eerste ziekenhuizen dat aan de slag gaat met 3D prints om patiënten beter voor te lichten. Harry Jan Raad, gipsverbandmeester van de afdeling Orthopedie, had de eer om samen met enkele orthopedisch chirurgen de 3D printer in ontvangst te nemen. De printer is geschonken door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • Carttogo.jpg

  Verras iemand met een mooie kaart en steun de Vrienden van Bravis

  Ligt er een dierbare in het Bravis ziekenhuis? Verras hem of haar met een mooie kaart! In samenwerking met Kaartje2go is het vanaf heden mogelijk om via de website van het Bravis Ziekenhuis een kaart te versturen. Hiermee doet u niet alleen de ontvanger een groot plezier, maar steunt u met elke kaart ook de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 • 2019 bravis walk of fame winnaars.jpg

  Afdelingen blij en verrast met Walk of Fame sterren

  Eind februari stond op intranet een oproep om goede ideeën aan te leveren. In beide ziekenhuizen leidde een Bravis Walk of Fame naar een rode brievenbus waar medewerkers een aanmeldingsformulier in konden doen waarop hun plan beschreven stond. In de afgelopen weken zijn bij de Vriendenstichting door verschillende afdelingen in het totaal 29 projecten ingediend.
  Op 16 mei, tijdens de viering van de Dag of de Zorg, zijn drie Walk of Fame sterren toegekend aan drie mooie ideeën. De sterren zijn door de voorzitter van de Vriendenstichting, Piet van den Kieboom, overhandigd aan de indieners van de projecten. Zij kunnen nu aan de slag met het realiseren van hun idee.

  Behalve deze drie sterren, is er nog meer toegekend: twee initiatieven kregen een eervolle vermelding en vijf projecten mogen ook aan de slag met het realiseren van hun aanvraag.

 • golfdag-7-van-3.jpg

  Mooie opbrengst Bravis golftoernooi 2019

  Onder een stralende zon vond op dinsdag 14 mei de zeventiende editie van het Bravis Golftoernooi plaats. Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. De deelnemers hebben met elkaar een bedrag van € 27.500 beschikbaar gesteld voor de Stichting Vrienden van Bravis.