• Speeltoren wachtkamer.png

Speeltoren op de functieafdeling

Een onderzoek in het ziekenhuis is spannend voor ieder kind. Hoe fijn is het dan dat je in de wachtkamer nog even lekker kunt spelen?

De stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft daarom een speeltoren en stoeltjes geschonken aan de Functieafdeling. De speelhoek is jammer genoeg nog niet volledig in gebruik vanwege de coronamaatregelen. Maar we hopen dat de kinderen hier in de toekomst veel speelplezier gaan hebben.

Malou de Bruijn (hartfunctielaborant i.o) was aanwezig bij de officiële overhandiging en heeft zich samen met Nicky Smeulers (anesthesioloog) met succes ingezet om deze speelhoek te realiseren.

• foto MBV (liza van iwaarden).jpg

Meer comfort tijdens het wachten voor een mamma onderzoek

Maar liefst 100 saunadoeken en 150 badhanddoeken ontvangt de afdeling Medische beeldvorming/Radiologie (MBV) van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Patiënten, die komen voor een mammografie onderzoek of een echo mamma punctie, kunnen de doek omslaan tijdens het wachten. Dat geeft net wat meer comfort, en maakt de wachttijd aangenamer. Zowel de patiënt als de laborant is gebaat bij meer comfort tijdens het onderzoek.

Liza van Iwaarden, eerste laborant mammografie van de afdeling Medische Beeldvorming heeft bij de Stichting Vrienden van Bravis een aanvraag ingediend, en met succes!

• Schenking Schipper.jpg

Hartverwarmende schenking van Schipper Accountants

December is vaak een maand waarin we extra denken aan een ander. En dat doet ook Schipper Accountants uit Roosendaal. Een sterke regionale binding zorgt ervoor dat Schipper accountants iets wil betekenen voor onder andere de Schichting Vrienden van Bravis ziekenhuis. Op 28 december werden bestuursleden; Romy Sins en Jette Bijleveld van de Stichting Vrienden van Bravis verrast met een waardecheque van 500 euro.

• Kerst2.jpeg

De vrienden blij verrast met (kerst)schenking

Ieder jaar bedanken de bedrijven UTS van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport hun klanten voor de prettige samenwerking met een relatiegeschenk. Maar door het Coronavirus lopen dingen anders dan ze gewend zijn en vonden ze het niet gepast om, na de dringende oproep om zoveel mogelijk vanuit thuis te werken, een geschenk bij hun klanten te bezorgen. Daarom besloten de medewerkers en de directie van UTS van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport om hun klanten dit jaar op een aangepaste wijze te bedanken. Ze maken een bedrag over aan de Stichting Vrienden van Bravis uit naam van al hun klanten.

• foto ipad OK (2).jpg

Tablet voor de OK

De afdeling OK (operatiekamers) heeft via Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis een aantal Virtual Reality (VR)-brillen gekregen om het wachten voor patiënten aangenaam te maken. In de praktijk blijkt dat deze VR-brillen soms voor hele kleine kinderen eng zijn om op te zetten, zeker als ze al wat angstig zijn en huilen. Om ook deze kinderen een goede afleiding te geven, werd door Jette Bijleveld, bestuurslid van de Vrienden aan Rick Davis, recoveryverpleegkundige een ipad gegeven.

• foto-tablet-revalidatie.jpg

Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis ondersteunt mooie initiatieven

Ook tijdens het Coronavirus heeft de Vriendenstichting enkele voorzieningen ten gunste van patiënten kunnen realiseren. De afgelopen weken zijn er op afdelingen in het ziekenhuis mooie initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de zorg voor patiënten met Corona. De Vriendenstichting is blij dat ze met een bijdrage hieraan heeft kunnen meewerken en zo de zorg en patiënten kan ondersteunen.

• Foto drie nieuwe leden.jpg

Nieuwe samenstelling Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis

Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft als doel om een verblijf van patiënten in het Bravis ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Zij zorgt ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Eind 2019 en begin 2020 hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting. We brengen je hier graag van op de hoogte.

• foto binnentuin.jpg

Herinrichting van de binnentuin van de Psychiatrische afdeling

De binnentuin van de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis is opnieuw ingericht. De tuin straalt weer rust en ruimte uit. Deze herinrichting is mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting van het Bravis ziekenhuis.Het bestuur van de Vrienden werd gastvrij onthaald om de binnentuin van de PAAZ te bekijken. PAAZ is een afkorting van Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Mark Spook, zorgmanager van deze afdeling vertelt dat er vanuit het team vele ideeën waren voor de herinrichting van de binnentuin. Een werkgroep waarin ook de muziektherapeut van de PAAZ zitting had, heeft deze ideeën verder uitgewerkt.

• 20200204_151056.jpg

Een bedfiets voor de Intensive Care

De Intensive Care (IC) is sinds deze week in het bezit van een bedfiets. Met deze fiets kunnen patiënten in bed hun spieren en gewrichten oefenen en hun conditie verbeteren. De bedfiets is geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Angelica Hillebrand - de Haan, IC-verpleegkundige en fysiotherapeut Annabelle de Backer hebben de bedfiets in ontvangst genomen.

• Nieuwjaarsreceptie 2.jpg

Forse schenking

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari jl werd het bestuur van de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis compleet verrast door een forse donatie. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Hans Ensing  sprak in zijn nieuwjaarspeech zijn grote waardering uit voor de inzet van het bestuur van De Vrienden in de afgelopen jaren.