Nieuws

Nieuwsberichten

 • Vrienden van Bravis2.png

  Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis opgelucht: verduisterde geld is terugbetaald

  De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft het verduisterde geldbedrag terug ontvangen. De stichting had onlangs bij de politie aangifte gedaan van verduistering omdat de ex-penningmeester zich een bedrag van € 84.050,00 onrechtmatig had toegeëigend. De verduistering vond plaats tussen juni 2021 en juni 2023.

 • Vrienden van Bravis2.png

  Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis doet aangifte van verduistering

  Onlangs heeft de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis ontdekt dat de penningmeester van de stichting zich een bedrag van € 84.050,00 onrechtmatig heeft toegeëigend. De verduistering vond plaats tussen juni 2021 en juni 2023.  Piet van den Kieboom, voorzitter van het bestuur van de stichting: “Als stichting zijn we hevig ontdaan. Het gaat om veel geld. Geld dat we hadden willen besteden om de zorg voor de patiënten in het Bravis ziekenhuis aangenamer te laten verlopen.” 

 • VR-brillen op de dialyseafdeling-3.jpg

  ‘Wandelen tussen de dolfijnen tijdens het dialyseren’

  Sinds kort kunnen patiënten van het Dialysecentrum gebruikmaken van een VR-bril. Dankzij de beleving van virtual reality ervaren zij een welkome en bijzondere afleiding tijdens het dialyseren, wat doorgaans drie uur per sessie duurt. De aanschaf en het gebruik van de VR-bril is mogelijk door een sponsoractie van medewerkers van het Dialysecentrum zelf en extra ondersteuning van de stichting Vrienden van Bravis.

 • Kopie van Vrienden van Bravis waakmand.png

  Knuffelbeertjes voor de waakmand mobiele hospice

  Patiënten die komen te overlijden doen dat vaak het liefst thuis of in een huiselijke setting van een hospice. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ook in het ziekenhuis komen patiënten te overlijden. Door middel van de verplaatsbare hospice care-unit, ook wel mobiele hospice genoemd, biedt Bravis deze patiënten de mogelijkheid om hun laatste dagen zo prettig mogelijk in een ziekenhuiskamer door te brengen die een stuk huiselijker aanvoelt voor de patiënt en naasten.

 • Mercidozen - Vrienden van Bravis - Romy Sins.jpg

  Merci!

  Met de verdeling van dozen Merci! maakt Stichting Vrienden van Bravis een gebaar naar alle medewerkers als blijk van waardering voor hun niet aflatende inzet in de drukke coronatijden.

 • Beertjes vrienden.jpg

  Knuffelbeertjes voor patiënten

  Vrijdagmiddag 24 december ontvingen de patiënten een knuffelbeertje van de Stichting Vrienden van Bravis. "We willen de patiënten die de kerstdagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen, een hart onder de riem steken. Want juist nu is het gemis van dierbaren om je heen zo voelbaar. Misschien dat de berenknuffel een beetje kan helpen. Het is bedoeld als een gebaar van troost en warme aandacht."

 • Speelgoed Kind en Jeugd schenking 3 aangepast.jpg

  Kerstcadeaus voor afdeling Kind & Jeugd

  “Nou, als dit ons geen Kerstgevoel geeft, dan weet ik het niet meer! Wat zijn we als afdeling ongelooflijk verwend," was de blije reactie van Tanja van Doorne, medisch pedagogisch zorgverlener van afdeling Kind & Jeugd.  

 • Bravis maakt laatste dagen van terminale patiënt zo comfortabel mogelijk met mobiele hospice.jpg

  Bravis maakt laatste dagen van terminale patiënt zo comfortabel mogelijk met mobiele hospice

  Patiënten die komen te overlijden doen dat natuurlijk het liefst thuis of in een huiselijke setting van een hospice. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ook in het ziekenhuis komen patiënten te overlijden. Door middel van de verplaatsbare hospice care-unit, ook wel mobiele hospice genoemd, draagt Bravis deze patiënten een extra warm hart toe en biedt het hen middelen om hun laatste dagen zo prettig door te komen. De mobiele hospice is geschonken door Stichting de Vrienden van het Bravis ziekenhuis en vereniging Tafelronde 57.

 • IC_Beweegbox_web.jpg

  IC-patiënten dankzij Beweegbox eerder actief

  De Intensive Care in het Bravis ziekenhuis heeft een nieuwe mogelijkheid om patiënten zo snel mogelijk te activeren. De IC Beweegbox is gevuld met materialen voor lichte oefeningen. Hierdoor komen de IC-patiënten eerder in beweging, waardoor hun herstel sneller kan verlopen. 

 • Petfles verzamelpunt plaza rsd deel.jpg

  Inleveren petflesjes goed voor milieu én Vrienden van Bravis

  Heb je ze al zien staan, de grote blauwe petflessen in de Bravis Plaza's? Gooi hier voortaan je petflesjes in. Met het statiegeld steun je de Vrienden van Bravis én voorkom je vervuiling van de afvalstroom.

 • gelverwarmer 1.jpg

  Gelwarmer maakt echo aangenamer

  Soms zit het comfort in kleine dingen! Wie weleens een echo van de buik heeft laten maken, herkent het vast; het onaangename gevoel van zo'n ijskoude klodder gel op je buik. "Daar moet toch iets op te verzinnen zijn," bedachten de echoscopisten met elkaar.

 • Bedankt aangepast.jpg

  Gulle gift van Bravis medewerkers

  Als Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis worden wij regelmatig verblijd met een donatie of gift van bedrijven, maatschappelijke organisaties, sportevenementen of van een particulier of van een kind dat een speciale actie heeft georganiseerd om geld in te zamelen voor onze stichting. Als stichting zijn wij blij met elke euro die ons geschonken wordt. Met het gegeven geld ondersteunen wij financieel projecten die het verblijf voor patiënten en naasten in het ziekenhuis veraangenamen of zo u wilt, draaglijker maken.

 • nicolle-en-romy-bravia-foto-aangepast.jpg

  Een smakelijke (Paas)verrassing voor medewerkers en patiënten

  Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft zakjes met paaseitjes uitgedeeld aan medewerkers. “We willen onze medewerkers hiermee een hart onder de riem steken en hun bedanken voor hun inzet in deze bijzondere tijd”, aldus Nicolle Verbaten en Romy Sins, leden van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. 

 • Stichting weesweerkind 1.jpg

  Bezoek van Stichting WeesWeerKind aan het Bravis ziekenhuis

  Ineke Blaauwhoed, Medisch Pedagogisch Zorgverlener afdeling Kind en Jeugd en Jette Bijleveld, bestuurslid Stichting Vrienden van Bravis ontvingen twee vrijwilligers voor het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

 • Jelco op afdeling Geriatrie aangepast.jpg

  Patiënt sneller fit met beweegbord

  Sinds het begin van 2021 maakt de afdeling Geriatrie gebruik van beweegborden. Een beweegbord is een hulpmiddel waarmee zorgverleners in een oogopslag kunnen zien op welke manier de patiënt veilig kan bewegen. “Dat is niet alleen fijn voor de zorgverleners, maar ook voor de familie. Zo werken we met zijn allen aan het maximaal stimuleren van beweging.” aldus fysiotherapeut Jelco Putter.

 • Speeltoren wachtkamer.png

  Speeltoren op de functieafdeling

  Een onderzoek in het ziekenhuis is spannend voor ieder kind. Hoe fijn is het dan dat je in de wachtkamer nog even lekker kunt spelen?

  De stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft daarom een speeltoren en stoeltjes geschonken aan de Functieafdeling. De speelhoek is jammer genoeg nog niet volledig in gebruik vanwege de coronamaatregelen. Maar we hopen dat de kinderen hier in de toekomst veel speelplezier gaan hebben.

  Malou de Bruijn (hartfunctielaborant i.o) was aanwezig bij de officiële overhandiging en heeft zich samen met Nicky Smeulers (anesthesioloog) met succes ingezet om deze speelhoek te realiseren.

 • foto MBV (liza van iwaarden).jpg

  Meer comfort tijdens het wachten voor een mamma onderzoek

  Maar liefst 100 saunadoeken en 150 badhanddoeken ontvangt de afdeling Medische beeldvorming/Radiologie (MBV) van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Patiënten, die komen voor een mammografie onderzoek of een echo mamma punctie, kunnen de doek omslaan tijdens het wachten. Dat geeft net wat meer comfort, en maakt de wachttijd aangenamer. Zowel de patiënt als de laborant is gebaat bij meer comfort tijdens het onderzoek.

 • Schenking Schipper.jpg

  Hartverwarmende schenking van Schipper Accountants

  December is vaak een maand waarin we extra denken aan een ander. En dat doet ook Schipper Accountants uit Roosendaal. Een sterke regionale binding zorgt ervoor dat Schipper accountants iets wil betekenen voor onder andere de Schichting Vrienden van Bravis ziekenhuis. Op 28 december werden bestuursleden; Romy Sins en Jette Bijleveld van de Stichting Vrienden van Bravis verrast met een waardecheque van 500 euro.

 • schenking vrienden.jpg

  De Vrienden blij verrast met donaties van Egeraats Verhuizingen en Darvi Transport

  De Vrienden werden blij verrast door een donatie van de bedrijven Egeraats Verhuizingen en
  Darvi Transport.

  In de maand december hadden deze bedrijven de gewoonte om alle klanten te bedanken
  voor de prettige samenwerking en als blijk van waardering overhandigden zij daarbij ook
  een relatiegeschenk.
   

 • foto beertje vrienden van Bravis.jpg

  Knuffelbeertjes voor patiënten van Bravis

  Donderdag 24 december ontvingen alle patiënten die in het ziekenhuis liggen in Roosendaal en Bergen op Zoom een knuffelbeertje. De Stichting Vrienden van Bravis wil hen hiermee een hart onder de riem steken. Iedereen heeft zich moeten aanpassen aan een situatie waarin “afstand houden tot elkaar” de steeds weer terugkerende boodschap is. En voorlopig nog blijft. Wanneer je dan de feestdagen in het ziekenhuis door moet brengen, met strengere bezoekregels als gevolg van de coronamaatregelen, wordt het gemis van familie, vrienden en even die knuffel of arm om je heen, alleen maar versterkt.

 • foto ipad OK (2).jpg

  Tablet voor de OK

  De afdeling OK (operatiekamers) heeft via Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis een aantal Virtual Reality (VR)-brillen gekregen om het wachten voor patiënten aangenaam te maken. In de praktijk blijkt dat deze VR-brillen soms voor hele kleine kinderen eng zijn om op te zetten, zeker als ze al wat angstig zijn en huilen. Om ook deze kinderen een goede afleiding te geven, werd door Jette Bijleveld, bestuurslid van de Vrienden aan Rick Davis, recoveryverpleegkundige een ipad gegeven.

 • foto-tablet-revalidatie.jpg

  Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis ondersteunt mooie initiatieven

  Ook tijdens het Coronavirus heeft de Vriendenstichting enkele voorzieningen ten gunste van patiënten kunnen realiseren. De afgelopen weken zijn er op afdelingen in het ziekenhuis mooie initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de zorg voor patiënten met Corona. De Vriendenstichting is blij dat ze met een bijdrage hieraan heeft kunnen meewerken en zo de zorg en patiënten kan ondersteunen.

 • Foto drie nieuwe leden.jpg

  Nieuwe samenstelling Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis

  Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft als doel om een verblijf van patiënten in het Bravis ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Zij zorgt ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Eind 2019 en begin 2020 hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting. We brengen je hier graag van op de hoogte.

 • foto binnentuin.jpg

  Herinrichting van de binnentuin van de Psychiatrische afdeling

  De binnentuin van de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis is opnieuw ingericht. De tuin straalt weer rust en ruimte uit. Deze herinrichting is mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting van het Bravis ziekenhuis.Het bestuur van de Vrienden werd gastvrij onthaald om de binnentuin van de PAAZ te bekijken. PAAZ is een afkorting van Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Mark Spook, zorgmanager van deze afdeling vertelt dat er vanuit het team vele ideeën waren voor de herinrichting van de binnentuin. Een werkgroep waarin ook de muziektherapeut van de PAAZ zitting had, heeft deze ideeën verder uitgewerkt.  

 • 20200204_151056.jpg

  Een bedfiets voor de Intensive Care

  De Intensive Care (IC) is sinds deze week in het bezit van een bedfiets. Met deze fiets kunnen patiënten in bed hun spieren en gewrichten oefenen en hun conditie verbeteren. De bedfiets is geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Angelica Hillebrand - de Haan, IC-verpleegkundige en fysiotherapeut Annabelle de Backer hebben de bedfiets in ontvangst genomen.

 • Nieuwjaarsreceptie 2.jpg

  Forse schenking

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari jl werd het bestuur van de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis compleet verrast door een forse donatie. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Hans Ensing  sprak in zijn nieuwjaarspeech zijn grote waardering uit voor de inzet van het bestuur van De Vrienden in de afgelopen jaren.