Nieuws

Nieuwsberichten

 • Stichting weesweerkind 1.jpg

  Bezoek van Stichting WeesWeerKind aan het Bravis ziekenhuis

  Ineke Blaauwhoed, Medisch Pedagogisch Zorgverlener afdeling Kind en Jeugd en
  Jette Bijleveld, bestuurslid Stichting Vrienden van Bravis ontvingen twee vrijwilligers voor het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom.

 • Speeltoren wachtkamer.png

  Speeltoren op de functieafdeling

  Een onderzoek in het ziekenhuis is spannend voor ieder kind. Hoe fijn is het dan dat je in de wachtkamer nog even lekker kunt spelen?

  De stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft daarom een speeltoren en stoeltjes geschonken aan de Functieafdeling. De speelhoek is jammer genoeg nog niet volledig in gebruik vanwege de coronamaatregelen. Maar we hopen dat de kinderen hier in de toekomst veel speelplezier gaan hebben.

  Malou de Bruijn (hartfunctielaborant i.o) was aanwezig bij de officiële overhandiging en heeft zich samen met Nicky Smeulers (anesthesioloog) met succes ingezet om deze speelhoek te realiseren.

 • foto MBV (liza van iwaarden).jpg

  Meer comfort tijdens het wachten voor een mamma onderzoek

  Maar liefst 100 saunadoeken en 150 badhanddoeken ontvangt de afdeling Medische beeldvorming/Radiologie (MBV) van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Patiënten, die komen voor een mammografie onderzoek of een echo mamma punctie, kunnen de doek omslaan tijdens het wachten. Dat geeft net wat meer comfort, en maakt de wachttijd aangenamer. Zowel de patiënt als de laborant is gebaat bij meer comfort tijdens het onderzoek.

  Liza van Iwaarden, eerste laborant mammografie van de afdeling Medische Beeldvorming heeft bij de Stichting Vrienden van Bravis een aanvraag ingediend, en met succes!

 • Schenking Schipper.jpg

  Hartverwarmende schenking van Schipper Accountants

  December is vaak een maand waarin we extra denken aan een ander. En dat doet ook Schipper Accountants uit Roosendaal. Een sterke regionale binding zorgt ervoor dat Schipper accountants iets wil betekenen voor onder andere de Schichting Vrienden van Bravis ziekenhuis. Op 28 december werden bestuursleden; Romy Sins en Jette Bijleveld van de Stichting Vrienden van Bravis verrast met een waardecheque van 500 euro.

 • schenking vrienden.jpg

  De Vrienden blij verrast met donaties van Egeraats Verhuizingen en Darvi Transport

  De Vrienden werden blij verrast door een donatie van de bedrijven Egeraats Verhuizingen en
  Darvi Transport.

  In de maand december hadden deze bedrijven de gewoonte om alle klanten te bedanken
  voor de prettige samenwerking en als blijk van waardering overhandigden zij daarbij ook
  een relatiegeschenk.
   

 • foto beertje vrienden van Bravis.jpg

  Knuffelbeertjes voor patiënten van Bravis

  Donderdag 24 december ontvingen alle patiënten die in het ziekenhuis liggen in Roosendaal en Bergen op Zoom een knuffelbeertje. De Stichting Vrienden van Bravis wil hen hiermee een hart onder de riem steken. Iedereen heeft zich moeten aanpassen aan een situatie waarin “afstand houden tot elkaar” de steeds weer terugkerende boodschap is. En voorlopig nog blijft. Wanneer je dan de feestdagen in het ziekenhuis door moet brengen, met strengere bezoekregels als gevolg van de coronamaatregelen, wordt het gemis van familie, vrienden en even die knuffel of arm om je heen, alleen maar versterkt.
  Het gemis kan Stichting Vrienden van Bravis niet voor deze patiënten opvullen.
  Maar, wellicht dat de berenknuffels een beetje helpen.

 • foto ipad OK (2).jpg

  Tablet voor de OK

  De afdeling OK (operatiekamers) heeft via Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis een aantal Virtual Reality (VR)-brillen gekregen om het wachten voor patiënten aangenaam te maken. In de praktijk blijkt dat deze VR-brillen soms voor hele kleine kinderen eng zijn om op te zetten, zeker als ze al wat angstig zijn en huilen. Om ook deze kinderen een goede afleiding te geven, werd door Jette Bijleveld, bestuurslid van de Vrienden aan Rick Davis, recoveryverpleegkundige een ipad gegeven.

 • foto-tablet-revalidatie.jpg

  Stichting Vrienden Bravis ziekenhuis ondersteunt mooie initiatieven

  Ook tijdens het Coronavirus heeft de Vriendenstichting enkele voorzieningen ten gunste van patiënten kunnen realiseren. De afgelopen weken zijn er op afdelingen in het ziekenhuis mooie initiatieven ontstaan die ten goede komen aan de zorg voor patiënten met Corona. De Vriendenstichting is blij dat ze met een bijdrage hieraan heeft kunnen meewerken en zo de zorg en patiënten kan ondersteunen.

 • Foto drie nieuwe leden.jpg

  Nieuwe samenstelling Stichting Vrienden van Bravis ziekenhuis

  Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis heeft als doel om een verblijf van patiënten in het Bravis ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Zij zorgt ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Eind 2019 en begin 2020 hebben er enkele wijzigingen plaatsgevonden in het bestuur van de Stichting. We brengen je hier graag van op de hoogte.

 • foto binnentuin.jpg

  Herinrichting van de binnentuin van de Psychiatrische afdeling

  De binnentuin van de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis is opnieuw ingericht. De tuin straalt weer rust en ruimte uit. Deze herinrichting is mogelijk gemaakt door de Vriendenstichting van het Bravis ziekenhuis.Het bestuur van de Vrienden werd gastvrij onthaald om de binnentuin van de PAAZ te bekijken. PAAZ is een afkorting van Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Mark Spook, zorgmanager van deze afdeling vertelt dat er vanuit het team vele ideeën waren voor de herinrichting van de binnentuin. Een werkgroep waarin ook de muziektherapeut van de PAAZ zitting had, heeft deze ideeën verder uitgewerkt.  

 • 20200204_151056.jpg

  Een bedfiets voor de Intensive Care

  De Intensive Care (IC) is sinds deze week in het bezit van een bedfiets. Met deze fiets kunnen patiënten in bed hun spieren en gewrichten oefenen en hun conditie verbeteren. De bedfiets is geschonken door stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Angelica Hillebrand - de Haan, IC-verpleegkundige en fysiotherapeut Annabelle de Backer hebben de bedfiets in ontvangst genomen.

 • Nieuwjaarsreceptie 2.jpg

  Forse schenking

  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari jl werd het bestuur van de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis compleet verrast door een forse donatie. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Hans Ensing  sprak in zijn nieuwjaarspeech zijn grote waardering uit voor de inzet van het bestuur van De Vrienden in de afgelopen jaren.