Gerealiseerde projecten 2023

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden.

Vrienden van Bravis reisboek.jpg

Opbrengst bijzonder reisboek voor aanvullende zorg oncologiepatiënten

Op het moment dat oud-wethouder Kees Verstraten uit Roosendaal door ziekte zijn functie moest neerleggen, pakte hij de pen op. In vijf maanden tijd schreef hij het bijzondere reisboek ‘Une belle histoire’. De duizend exemplaren die van de pers rolden zijn bijna allemaal verkocht. Een mooie opbrengst van 10.750 euro ten behoeve van het Bravis Oncologie Centrum.

Golfdag Bravis.png

Opbrengst Bravis Golfdag brengt ontspanning naar patiënten SEH en Geriatrie

Met één druk op de knop een ziekenhuisruimte omtoveren tot aquarium, boerderij, strand of het Vrijthof. Dankzij de opbrengst van de Bravis Golfdag en Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis is dát straks mogelijk voor patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) en afdeling Geriatrie.

Oncologie planten.jpg

Stichting Vrienden schenkt planten aan het Oncologiecentrum

Omdat het Bravis ziekenhuis de patiënten op de dagverpleging van het Oncologiecentrum een mooi en rustig uitzicht wil aanbieden, is men bezig met het opknappen van de veranda van het Oncologiecentrum.

Kopie van Vrienden van Bravis waakmand.png

Knuffelbeertjes voor de waakmand mobiele hospice

Patiënten die komen te overlijden doen dat vaak het liefst thuis of in een huiselijke setting van een hospice. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ook in het ziekenhuis komen patiënten te overlijden. Door middel van de verplaatsbare hospice care-unit, ook wel mobiele hospice genoemd, biedt Bravis deze patiënten de mogelijkheid om hun laatste dagen zo prettig mogelijk in een ziekenhuiskamer door te brengen die een stuk huiselijker aanvoelt voor de patiënt en naasten.

Stichting DaDa -  afbeelding Bravia.png

Spoedeisende Hulp ontvangt 120 knuffels om angst bij patiënten te verminderen.

Een opname op de Spoedeisende Hulp (SEH) is voor veel kinderen spannend. Ze weten vaak niet wat hun te wachten staat en zien veel onbekende gezichten om zich heen. Om die angst bij kinderen te verminderen en een positievere ervaring te creëren, mocht Nicolle Verbaten van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis maar liefst 120 giraffen knuffels overhandigen aan de SEH. De knuffels zijn geschonken door Stichting Dada.

VR-brillen op de dialyseafdeling-3.jpg

‘Wandelen tussen de dolfijnen tijdens het dialyseren’

Sinds kort kunnen patiënten van het Dialysecentrum gebruikmaken van een VR-bril. Dankzij de beleving van virtual reality ervaren zij een welkome en bijzondere afleiding tijdens het dialyseren, wat doorgaans drie uur per sessie duurt. De aanschaf en het gebruik van de VR-bril is mogelijk door een sponsoractie van medewerkers van het Dialysecentrum zelf en extra ondersteuning van de stichting Vrienden van Bravis.

Wereldprematurendag.png

Stichting Vrienden schenkt goodiebags aan ouders op wereldprematurendag

Ook dit jaar vraagt het Bravis ziekenhuis op vrijdag 17 november aandacht voor (ouders van) prematuur geboren kinderen. Op deze Wereld Prematurendag kleurt het Bravis Moeder en Kindcentrum in Bergen op Zoom paars (mengkleur roze en blauw). Daarnaast krijgen alle ouders van een kindje op de afdeling Neonatologie van het Bravis ziekenhuis een goodiebag, gevuld met onder meer een warmtekussen tegen buikkrampjes, probiotica, wit en paarse muisjes en babykleertjes. De goodiebags zijn mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis 

Gerealiseerde projecten

Bekijk hier de projecten uit 2023

Bekijk hier de projecten uit 2022

Bekijk hier de projecten uit 2021

Bekijk hier de projecten uit 2020

Bekijk hier de projecten uit 2019

Bekijk hier de projecten uit 2018

Bekijk hier de projecten uit 2016 - 2017