Fietsprogramma voor hemodialysepatiënten

De afdeling Dialyse is sinds kort in het bezit van een beeldscherm van Silverfit Mile, een fietsprogramma voor hemodialysepatiënten. De Silverfit Mile werd door Stichting Vrienden van Bravis geschonken aan de afdeling. Patiënten kunnen nu interactieve fietstochten maken: diverse routes in binnen- en buitenland fietsen, door de stad, vrije natuur.

 

Silverfit dialyse rsd vrienden van Bravis 2019 (11 van 10).jpg

Jolanda Vermeulen (maatschappelijk werkster) nam de Silverfit Mile in ontvangst. “Wij zijn hier heel blij mee. We hebben op de afdeling al een fiets, waarmee patiënten kunnen fietsen tijdens het dialyseren. Maar met een beeldscherm erbij wordt het nog leuker. Op deze manier worden de dialyse patiënten nog meer gestimuleerd om te bewegen”.

Rondje door de stad

Ook de patiënten zijn enthousiast. De fiets werd gelijk in gebruik genomen door één van de dialysepatiënten. Hij ging een rondje fietsen door de stad Gent, waar hij lang geleden was geweest. Het beeldscherm zette hij zo neer dat zijn buurvrouw die ook aan het dialyseren was mee kon kijken. “Ook voor haar leuk om mijn fietstour te zien. En dan kunnen we er samen over praten. Behalve dat ik door het bewegen fitter wordt, gaat de tijd hierdoor sneller. Ik ben hier 3 maal in de week gemiddeld 4 uur per keer. Dan is het leuk om wat afleiding te hebben”.

 

Snel naar