Hometrainer voor de patiënten van afdeling Cardiologie

Jos van de Lande (teamleider afdeling Cardiologie) en Danique Blok (fysiotherapeute) hebben de hometrainer (Lode Ergometer Corival) in ontvangst genomen van Piet van den Kieboom, voorzitter stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Jos geeft aan dat de fysiotherapeuten van de afdeling Cardiologie de Vrienden hartelijk danken voor het honoreren van een hometrainer voor hun patiënten. Zij zijn er erg blij mee.

2019-05 hometrainer cardiologie.jpg

Oefenen met de hometrainer
Veel cardiologische patiënten, zo niet alle, worden op de afdeling gerevalideerd. Zij worden door een team van fysiotherapeuten op een professionele manier begeleid. Voor de patiënt wordt aandacht besteed aan lopen, traplopen en diverse oefeningen. Er  wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een hometrainer. Veel patiënten gebruiken de hometrainer  dagelijks om te oefenen of om op krachten te komen. Echter, de hometrainer is  aan vervanging toe. Hij is “oud” en raakt versleten. De afdeling Cardiologie heeft om deze reden een verzoek ingediend voor een nieuwe hometrainer. Dit verzoek is door de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis gehonoreerd.

Goede zorg en revalidatie
Een moderne en goede hometrainer draagt bij aan goede zorg en revalidatie van de cardiale patiënt. Hier doet men de cardiale patiënt een groot plezier mee. De hometrainer staat in de hal bij de liften.

Snel naar