• 2019 bravis walk of fame winnaars.jpg

Afdelingen blij en verrast met Walk of Fame sterren

Eind februari stond op intranet een oproep om goede ideeën aan te leveren. In beide ziekenhuizen leidde een Bravis Walk of Fame naar een rode brievenbus waar medewerkers een aanmeldingsformulier in konden doen waarop hun plan beschreven stond. In de afgelopen weken zijn bij de Vriendenstichting door verschillende afdelingen in het totaal 29 projecten ingediend.
    Op 16 mei, tijdens de viering van de Dag of de Zorg, zijn drie Walk of Fame sterren toegekend aan drie mooie ideeën. De sterren zijn door de voorzitter van de Vriendenstichting, Piet van den Kieboom, overhandigd aan de indieners van de projecten. Zij kunnen nu aan de slag met het realiseren van hun idee.

Behalve deze drie sterren, is er nog meer toegekend: twee initiatieven kregen een eervolle vermelding en vijf projecten mogen ook aan de slag met het realiseren van hun aanvraag.

• golfdag-7-van-3.jpg

Mooie opbrengst Bravis golftoernooi 2019

Onder een stralende zon vond op dinsdag 14 mei de zeventiende editie van het Bravis Golftoernooi plaats. Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. De deelnemers hebben met elkaar een bedrag van € 27.500 beschikbaar gesteld voor de Stichting Vrienden van Bravis.

• 2019-05 hometrainer cardiologie.jpg

Hometrainer voor de patiënten van afdeling Cardiologie

Jos van de Lande (teamleider afdeling Cardiologie) en Danique Blok (fysiotherapeute) hebben de hometrainer (Lode Ergometer Corival) in ontvangst genomen van Piet van den Kieboom, voorzitter stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Jos geeft aan dat de fysiotherapeuten van de afdeling Cardiologie de Vrienden hartelijk danken voor het honoreren van een hometrainer voor hun patiënten. Zij zijn er erg blij mee.

• 2019-03 SEH IPad foto groot.JPG

Blij met nieuwe iPads op de kinderkamer van afdeling SEH

De Vrienden van Bravis hebben 2 iPads met lockers overhandigd aan afdeling SEH van het Bravis ziekenhuis.
    Deze iPads worden gebruikt voor kinderen die afdeling SEH bezoeken.

• 2019-03 Pijncentrum foto 4.jpg

Anatomiemodellen en andere accessoires voor het nieuwe Pijncentrum

Het nieuwe Pijncentrum in Roosendaal waar voortaan alle zorg rondom Pijngeneeskunde is geconcentreerd beschikt nu o.a. over zeven spreekkamers en twee behandelkamers.
    Om de spreekkamers en behandelkamers volledig in te richten werden door de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis nieuwe materialen overhandigd zoals: anatomiemodellen, wervelkolomposters en een geraamte.

• 2019 MKC Bedjes golfdag mkc 2019 (1 van 2).jpg

Enthousiaste reacties op co-sleeper

Bedje maakt contact tussen moeder en kind gemakkelijker.

Het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis is sinds korte tijd de trotse eigenaar van een aantal co-sleepers. Deze kleine bedjes voor baby’s, die naadloos aan het bed van de pas bevallen moeders aansluiten, zijn een ideale oplossing voor vrouwen die niet kunnen tillen, maar wel graag hun kindje vast willen pakken.

• KAR met hoodies.jpg

KinderAdviesRaad lanceert ideeënbus en ontvangen vesten

De KinderAdviesRaad (KAR) helpt mee  aan het bouwen aan optimaal kindgerichte zorg in het ziekenhuis. Het is een officieel adviesorgaan voor het ziekenhuis.

• 2019 OC geluidsinstallatie foto 2.jpg

Muziekvoorziening op de dagbehandeling van het Oncologie Centrum

De behandeling die patiënten op de dagbehandeling van het Oncologie Centrum krijgen, neemt vaak uren in beslag. Uit gesprekken die enige tijd geleden met deze patiënten zijn gevoerd, werd duidelijk dat er grote behoefte is aan achtergrondmuziek. Het zorgt voor ontspanning en afleiding tijdens de behandeling.

• 2019 wandspelpanelen gipskamer RSD foto 2.jpg

Wachtkamer gipskamer opgefleurd met wandspelpanelen

2 wandspelpanelen hangen in de wachtkamer van de gipskamer, locatie Roosendaal. De wachtkamer is hiermee kindvriendelijk gemaakt en opgefleurd!

• 2019 wagenpark kinderafdeling foto 5.jpg

Nieuw wagenpark voor afdeling Kind en Jeugd

We gaan het wagenpark van afdeling Kind en Jeugd een nieuwe boost geven!

Dit waren de woorden van Leonie Kuilman.
    Leonie is werkzaam bij Oogzorgcentrum Van der Ham optiek in Bergen op Zoom en zij kwam samen met haar collega’s Louis en Monika ons ziekenhuis binnen met een compleet nieuw wagenpark voor afdeling Kind en Jeugd!

• 2018-09 Nestaan Holland jubileum cheque.jpg

Stichting Vrienden van Bravis ontvangt grote gift

Piet van den Kieboom, voorzitter van de Vrienden van Bravis, nam onlangs een cheque ter waarde van € 17.500,- in ontvangst. Het bedrag werd overhandigd door het jubilerende bedrijf Nestaan Holland uit Tholen.

• Orthopedie wandpanelen def.jpg

Vrienden van Bravis zorgen voor kleurrijke foto’s en nieuw groen

De Vrienden van Bravis hebben beide locaties van het Bravis ziekenhuis voorzien van nieuwe opfleuringen. In de voorheen ‘steriel’ ogende spreekkamers Orthopedie in Roosendaal prijken nu grote kleurrijke foto’s, waardoor de ruimtes een warmere uitstraling hebben. De Vriendenstichting financierde daarnaast twee grote beukenbomen en nieuwe planten aan de voorkant van de locatie Bergen op Zoom.

• Bravis golftoernooi cheque.jpg

Mooie opbrengst Bravis golftoernooi 2018

Onder een strakblauwe lucht vond op dinsdag 15 mei de 16e editie van het Bravis Golftoernooi plaats. Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. De deelnemers hebben met elkaar een bedrag van € 30.000 beschikbaar gesteld voor de Stichting Vrienden van Bravis.