Gerealiseerde projecten 2017

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt ervoor dat extra of aanvullende voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Voor het aanvragen van een project is een aantal projectvoorwaarden verbonden. 

 22 december 2017

Fietsen door de Betuwe vanuit de gewone stoel

“Dit herken ik, hier heb ik vaker gefietst. Dit is in de Betuwe. Hier heb ik gewoond. Kijk, daar rechts stond ons huis.” Haar ogen stralen als ze de pedalen ronddraait en op het scherm de voor haar zo vertrouwde omgeving verschijnt. Veel te vlug is de fietstocht ten einde. Mevrouw had nog graag een paar kilometer verder gepeddeld langs de bekende dijken, bomen en huizen.

29 november 2017

dozen vol puzzelboekjes mandala kleurboekjes en knuffels

Op maandag 27 november 2017 werden we verrast met een gift. Dozen vol puzzelboekjes, mandala kleurboekjes voor volwassenen en kinderen en knuffels.

De Vrienden van Bravis hadden een aanvraag voor puzzelboekjes liggen van de dagopname. Zij werden dan ook met deze puzzelboekjes verblijd, evenals de afdelingen; GAAZ, PAAZ en de dienst geestelijke verzorging.

De knuffelbeertjes gaan naar de SEH en de afdeling Kind & Jeugd.

27 november 2017

laatste gift van stichting roparun bergen op zoom

Op zaterdag 25 november 2017 is de Stichting Roparun Bergen op Zoom definitief gestopt. Na ruim 20 jaar met volle inzet te hebben gewerkt aan het bieden van meerwaarde aan het leven van mensen die met kanker worden geconfronteerd, vond het bestuur het tijd om zich op andere goede doelen te gaan richten.

13 november 2017

knuffelbeertjes voor oncologie centrum

De Vrienden van Bravis overhandigden onlangs een mand vol knuffelbeertjes aan het Oncologie Centrum. De knuffelbeertjes zijn bestemd voor kinderen waarvan een ouder of verzorger kanker heeft. De beertjes bieden de kinderen troost en afleiding.

De knuffelbeertjes gaan mee in de rugzakjes die ouders of verzorgers op het Oncologie Centrum meekrijgen voor hun kinderen. Er zit ook een doe/leesboekje in, en een folder  die ouders handvatten geeft om hun kinderen over kanker te vertellen. De rugzak bevat ook een poppetje met een rits, waaraan kinderen hun vragen, gedachten kunnen toevertrouwen. 

vrijdag 10 november 2017

riktoernooi letoprint voor vrienden van bravis

"Schoppen is troef en ik vraag harten aas mee."

Letoprint, een offset drukkerij in Roosendaal, organiseerde woensdagavond 1 november een riktoernooi. Het toernooi begon om 19.30 uur in het Wapen van Roosendaal op de Oude Markt in Roosendaal, waarvan de opbrengst ten goede komt van maar liefst 900 euro aan Stichting Vrienden van Bravis is geschonken voor de mammacare afdeling.

21 september 2017

tovertafel voor  kinderen

Pedagogisch medewerkster Tanja van Doorne bekeek een documentaire over een 'Tovertafel' en zag direct mogelijkheden voor de kinderen waarmee zij werkt. Ze vroeg het Brave InnovatieTeam van het ziekenhuis hoe ze dit kon aanpakken.

10 september 2017

snoezelen op afdeling kind jeugd

Met blije gezichten nemen Mats, zijn familie en Tanja de snoezelmaterialen in gebruik.

Mats den Ouden glom van trots bij het overhandigen van snoezelmateriaal aan de afdeling Kind & Jeugd. En terecht. Op zijn initiatief ging de opbrengst van de jaarlijkse Vastenactie van basisschool de Steiger uit Stampersgat naar dit mooie doel.

8 mei 2017

warm welkom op afdeling acute neurologie

Vorig jaar maakten de Vrienden van Bravis voor de klinische afdeling Acute Neurologie het project ‘Warm Welkom’ mogelijk. De afdeling is sinds eind oktober 2016 volledig gehuisvest op de locatie Bergen op Zoom. Op uitnodiging kreeg de Vriendenstichting een rondleiding.

20 maart 2017

vrienden van bravis onder de indruk op de open dag

De Vriendenstichting nam op 18 maart deel aan de Open Dag van het Oncologie Centrum en het Z.R.T.I.  De leden hebben tijdens de Open Dag knuffelbeertjes verkocht. Zij waren tevens erg onder de indruk van de actie GEKNIPT voor HAAR.

9 maart 2017

look good, feel better

Op dinsdag 7 maart 2017 heeft in het inloophuis Het Getij in Bergen op Zoom de workshop Look Good...Feel Better plaatsgevonden. Tijdens de workshop kregen patiënten met kanker tips en adviezen over de verzorging van de huid en make-up.

2 februari 2017

renske de rups kruipt verder dankzij golfclub wouwse plantage

2016 was voor Golfclub Wouwse Plantage een lustrumjaar. Om dat te vieren werden diverse activiteiten georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan twee goede doelen. Een daarvan was - op voordracht van de Vrienden van Bravis - het kinderthema Renske de Rups, dat al enkele jaren geleden zijn intrede deed in het toenmalige Franciscus.

12 januari 2017

tafeltennistafel voor afdeling kind jeugd

Kinderfysiotherapeut Dick Krabbendam en zorgmanager Kindergeneeskunde Jack van Steen zijn allebei lid van de Roosendaalse tafeltennisvereniging ODT (Onder De Toren) én nauw betrokken bij de patiëntjes op afdeling Kind & Jeugd. Toen ODT nieuwe tafeltennistafels kreeg, hoefden ze dan ook niet lang na te denken over een mooie bestemming voor de 'oude' tafels.

Klik hier{Hier} om de gerealiseerde projecten van 2016 te zien.