Tovertafel voor Kind & Jeugd

Pedagogisch medewerkster Tanja van Doorne bekeek een documentaire over een 'Tovertafel' en zag direct mogelijkheden voor de kinderen waarmee zij werkt. Ze vroeg het Brave InnovatieTeam van het ziekenhuis hoe ze dit kon aanpakken.

Tovertafel 1.jpg

Dankzij donaties van Brave en van de Vrienden van Bravis staat de Tovertafel nu op de afdeling Kind & Jeugd. Vorige week overhandigde een delegatie van de Vrienden en van het Brave InnovatieTeam symbolisch het nieuwe speeltoestel. 

Touch table

De  Tovertafel is een  interactieve ‘touch table’. Hiermee kan een groep mensen samen diverse spellen spelen. De Tovertafel biedt het plezier en de sociale interactie van een ouderwetse voetbaltafel, met alle mogelijkheden van moderne techniek. 

Samen interactief

Vooral het interactief samen bezig zijn vindt Tanja leuk. De meeste kinderen die zijn opgenomen  liggen op een eigen kamer. Het is daarom belangrijk om ze samen te brengen op bijvoorbeeld de centrale Plaza van de afdeling. Daar kunnen ze meedoen aan activiteiten of zelf bezig zijn. De Tovertafel is daar erg geschikt voor. “Ik denk dat dit erg stimulerend kan werken voor het onderling contact en dat het kinderen kan activeren en mobiliseren. Dit is weer bevorderlijk voor het herstelproces”, aldus Tanja.
 

Snel naar