Snoezelen op afdeling Kind & Jeugd

Met blije gezichten nemen Mats, zijn familie en Tanja de snoezelmaterialen in gebruik.

Mats den Ouden glom van trots bij het overhandigen van snoezelmateriaal aan de afdeling Kind & Jeugd. En terecht. Op zijn initiatief ging de opbrengst van de jaarlijkse Vastenactie van basisschool de Steiger uit Stampersgat naar dit mooie doel.

 

nieuws 11.PNG


Via de Vriendenstichting van Bravis en in nauw overleg met het team is het bedrag van 773,15 euro besteed aan snoezelspullen voor kinderen met een psychomotorische retardatie (achterstand).

Snoezelen
"Voor deze kinderen hebben we eigenlijk niet veel specifieke materialen," vertelt Tanja van Doorne. "Toch liggen juist deze, vaak kwetsbare, kinderen met regelmaat op de afdeling Kind & Jeugd. Vandaar dat we de schenking in zijn geheel hebben besteed aan ‘snoezelspullen’. Dit is materiaal waarmee de verschillende zintuigen worden geprikkeld."

Horen, zien en voelen
"Dat wat deze kinderen allemaal wél kunnen, ondanks hun beperking, wordt door deze materialen gestimuleerd. We hebben onder andere dingen om naar te kijken, te luisteren en dingen om te voelen. We zijn Mats, zijn familie en basisschool de Steiger in Stampersgat dan ook enorm dankbaar dat zij dit mogelijk hebben gemaakt!"

Snel naar