Warm welkom op afdeling Acute Neurologie

Vorig jaar maakten de Vrienden van Bravis voor de klinische afdeling Acute Neurologie het project ‘Warm Welkom’ mogelijk. De afdeling is sinds eind oktober 2016 volledig gehuisvest op de locatie Bergen op Zoom. Op uitnodiging kreeg de Vriendenstichting een rondleiding.

Warm welkom Neurologie 1.jpg

Met het project ‘Warm welkom’ wil de afdeling dat een verblijf op Neurologie ook als aangenaam wordt ervaren. Wie binnenkomt wacht een ‘warme’ omgeving, bedoeld om de patiënt, maar ook zijn/haar begeleiders, op hun gemak te stellen. 

Visuals

De muren van de afdeling zijn voorzien van aansprekende visuals. Over het thema is zorgvuldig nagedacht. Gekozen is voor ‘Bloemen’, omdat die een verbindende factor vormen. “We hebben gekozen voor de margriet, Grieks voor parel en onze afdeling is een parel binnen het Bravis ziekenhuis”, vertellen de medewerkers Rachel van der Velden en Elly van Meer-Roelen trots aan de Vrienden. “De margriet staat voor bescherming, geluk en waarheid, allemaal woorden die van toepassing zijn bij een opname.”  

Familiekamer

De ‘warme’ sfeer is ook aanwezig in de familiekamer. In dit vertrek worden tussen arts, patiënt en familie vaak zware gesprekken gevoerd. “Iedereen moet zich vrij kunnen voelen om daar de vragen te kunnen stellen die nodig zijn voor het verdere herstel van de patiënt. De omgeving moet hiertoe uitnodigen.” 
Ook in de familiekamer is een margriet aangebracht. Op deze afbeelding zijn dauwdruppels te zien die verwijzen naar tranen. “De gesprekken in de familiekamer worden vaak gevoerd met een lach en een traan”, geeft Rachel aan.

Lavendel

Op de SCU is gekozen voor lavendel. Dit staat voor rustgevend, evenwicht en toewijding en daar staat de afdeling voor.“Alle afbeeldingen zijn ook vanuit een liggende positie waar te nemen. Daarmee willen we zeggen: geef je over, we zijn er voor je en vertrouw op ons.”

Op de foto op de voorste rij van links naar rechts: Patrick Seys (Vrienden), Rachel van der Velden, Jette Bijleveld (Vrienden), achterste rij Elly van Meer en neuroloog Hein Wouters.

Snel naar