Tafeltennistafel voor afdeling Kind & Jeugd

Kinderfysiotherapeut Dick Krabbendam en zorgmanager Kindergeneeskunde Jack van Steen zijn allebei lid van de Roosendaalse tafeltennisvereniging ODT (Onder De Toren) én nauw betrokken bij de patiëntjes op afdeling Kind & Jeugd. Toen ODT nieuwe tafeltennistafels kreeg, hoefden ze dan ook niet lang na te denken over een mooie bestemming voor de 'oude' tafels.

Team 1.jpg

"In Bergen op Zoom hebben we altijd een tafeltennistafel gehad op de afdeling", vertelt Jack van Steen. "Het was een eenvoudig exemplaar, dat de verbouwing niet heeft overleefd. Dat was echt een gemis. Een potje tafeltennis zorgt toch voor wat afleiding voor de kinderen en houdt hen in beweging. Maar belangrijker is misschien nog wel dat het uitnodigt om spelenderwijs met de kinderen in gesprek te gaan. We zijn dan ook erg blij met de tafel van ODR. Het is een echte wedstrijdtafel, heel solide."

Officieel momentje
De tafel is inmiddels overgedragen aan de afdeling Kind & Jeugd. Een van de patiëntjes was uitgenodigd om de tafel samen met Jack van Steen en Dick Krabbendam officieel in te wijden. Aangemoedigd door zijn ouders en het team kegelde hij met een aantal rake klappen een toren koffiebekertjes om. "Het waren er 100", lacht Dick Krabbendam, om vervolgens nog snel een aantal potjes te spelen. De wedstrijdtafel krijgt een vaste plaats in de tienerlounge. Een tweede tafel van ODT wordt geschonken aan de revalidatieafdeling van locatie Bergen op Zoom.
 

Snel naar