Relaxstoel voor buidelen met de baby

Het Bravis Moeder & Kindcentrum ontving deze week een aantal mooie relaxstoelen, geschonken door de Stichting Vrienden van Bravis. De stoelen worden gebruikt om te buidelen (Kangoeroeën) en tijdens voedingsmomenten.

relexstoelen MKC kl.png

In het Moeder & Kindcentrum verblijven moeder en baby samen op een kraam- of couveusesuite. Bij het buidelen ligt de baby met alleen een luier aan op de blote borst van de moeder of de vader. Huid-op-huidcontact draagt bij aan het welzijn van het kind en versterkt de onderlinge band.

Positieve effecten
Buidelen heeft veel positieve effecten:

  • het is rustgevend en vermindert stress.
  • het heeft een positief effect op de lichaamsfuncties van het kind, zoals temperatuur, bloedsuiker, ademhaling en bloedsomloop.
  • het stimuleert de lichamelijke, verstandelijke en emotionele groei en ontwikkeling van het kind.
  • het biedt troost, geborgenheid en werkt pijnstillend.
  • het bevordert de aanmaak van moedermelk. Het kind krijgt de mogelijkheid om instinctief gedrag te vertonen waardoor het geven van borstvoeding beter gaat.

 

Ondersteuning
De stoelen zijn breed en bieden goede ondersteuning voor de rug en armen. Dit bevordert het comfort, zowel voor moeder als kind. Comfort en veiligheid zijn erg belangrijk, in het bijzonder bij zieke of prematuur geboren kinderen. De beschikbaarheid van deze relaxstoelen zorgt ervoor dat ouders vaker en langer buidelen.
Ook het geven van voeding verloopt beter. Moeders die borstvoeding geven kunnen beter geholpen worden om hun kind zelf aan te leggen. Maar ook het geven van flesvoeding verloopt gemakkelijker en veiliger in een goed gesteunde houding.

De afdeling is blij met de relaxstoelen en dankt de Stichting Vrienden van Bravis hartelijk voor deze waardevolle schenking.

 

Snel naar