Look Good...Feel Better

Een aantal jaar vinden er workshops plaats van Look Good, Feel Better. Deze workshops zijn mogelijk gemaakt door  de financiële bijdrage van de stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis. Ook dit jaar geeft de Vrienden een financiële bijdrage. Hiermee kunnen nieuwe workshops plaatsvinden van Look Good, Feel Better.

2018-03 look good feel better.jpg

Look Good Feel Better' is een workshop met tips en adviezen voor uiterlijke verzorging voor mensen met kanker

Wanneer is de eerstvolgende workshop?
De eerstvolgende workshop wordt gehouden op 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur in het inloophuis het Getij,  Westersingel 7 te Bergen op Zoom.

Waarom deze workshop? 
Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook het uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld: 

“Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?” 

“Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?” 

“Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”

Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom wordt de workshop Look Good...FeelBetter in het ziekenhuis georganiseerd.

De workshop 
Tijdens de workshop worden tips en adviezen gegeven over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ’12 stappenplan’. Vervolgens gaat de patiënt zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Na afloop van de workshop krijgt de patiënt een voor de patiënt samengesteld ‘productentasje’ en een ‘stap voor stap instructieboekje’ mee naar huis.

Daarnaast is ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken zoals mutsjes en shawls. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Er zijn ook een aantal (getrainde) vrijwilligers aanwezig.

 

Website

http://www.lookgoodfeelbetter.nl/

 

Snel naar