Inleveren petflesjes goed voor milieu én Vrienden van Bravis

Heb je ze al zien staan, de grote blauwe petflessen in de Bravis Plaza's? Gooi hier voortaan je petflesjes in. Met het statiegeld steun je de Vrienden van Bravis én voorkom je vervuiling van de afvalstroom.

Petfles verzamelpunt plaza rsd deel.jpg

Sinds 1 juli wordt voor kleine plastic flesjes 15 cent statiegeld gerekend. Als zorginstelling is het Bravis ziekenhuis niet verplicht de lege water- en frisdrankflesjes in te nemen en daarmee de teruggave van het statiegeld te faciliteren. Immers, dat zou een heel logistieke organisatie vragen met inleverpunten, statiegeldbonnen enz. enz.

Het Facilitair Bedrijf zocht naar alternatieve manieren om de petflesjes in te zamelen en stuitte zo op de grote blauwe petflessen. Het besluit was snel genomen.

 Je kunt er zelf je lege plastic flesje ingooien en door het statiegeld ten goede van de Vrienden van Bravis te laten komen, kunnen weer mooie projecten ten gunste van de patiënten gerealiseerd worden. Mooi toch?!

P.S. De Vrienden van Bravis zijn blij met elke donatie, hoe klein ook. Maar je mag natuurlijk ook je voorraadje kleine flesjes van thuis meebrengen! 

#samenwordjebeter #duurzaamBravis

Snel naar