Dagopname opgefleurd dankzij Vriendenstichting

Een verblijf op de dagopname op locatie Roosendaal is sinds kort een stuk aangenamer. De ruimte waarin patiënten eerst hun dag doorbrachten met zicht op een kale muur, is op initiatief van verpleegkundige Susan Raats opgefleurd. De Vrienden van Bravis stelden hiervoor de middelen beschikbaar.

Dagopname opgefleurd aangepast.jpg

Susan Raats (links op de foto naast teamleider Monique Moens) trad 16 jaar geleden in dienst als mbo-verpleegkundige en kreeg tweeënhalf jaar geleden de kans een interne opleiding tot hbo-v’er te volgen. Voor haar studie ondervroeg ze patiënten naar hun ervaringen met de destijds grondig vernieuwde dagopname. 

Privacy 

Op de nieuwe dagopname staan de stoelen voor infusen naast elkaar, om de privacy van de patiënt te waarborgen. Susan: “De medewerkers vinden de nieuwe afdeling heel prettig, maar patiënten ervoeren dit blijkbaar heel anders. Zij meenden dat de privacy ten koste ging van de huiselijke sfeer van de oude afdeling, want daar konden zij aan een tafel zitten met andere patiënten en hun naasten. De nieuwe afdeling was volgens hen kaal en stil. En dan duurt het wel heel lang voordat de dag voorbij is.”

Initiatieven

De verpleegkundige vroeg daarom de Vrienden van Bravis om een bijdrage voor het opleuken van de nieuwe dagopname.  Het verzoek werd gehonoreerd. “Wij willen patiënten een zo aangenaam mogelijk verblijf bieden. Dit doen wij door voorzieningen te realiseren, die niet uit het gewone budget betaald kunnen worden”, laat Jette Bijleveld, namens de Vriendenstichting, weten. “Wij zien dit soort ideeën graag en hopen daarom dat ook andere afdelingen dit soort initiatieven aandragen.”

Huiselijk 

De dagopname besteedde de bijdrage van de Vrienden van Bravis onder andere aan planten en een televisie, waardoor de sfeer op de afdeling nu een stuk huiselijker is. Volgens initiatiefneemster Susan Raats beamen de patiënten dat: “Ze merken dat we naar hen geluisterd hebben en reageerden heel positief toen ze zagen wat er voor hen gedaan is.”

Snel naar